vlag2

Op zondag 11 september werd, 2 jaar later dan gepland, weer ons traditionele vogelschieten gehouden.
Dankzij de inspanningen van het St. Petrus en Paulusgilde lag het schietterrein er weer keurig bij en rond 14.45 hing de prachtige vogel, zoals altijd weer gemaakt door onze gildebroeder Paul Troost, in de top.
Allereerst bedankte voorzitter Peter van 't Hof koning Micha Peute en knecht Ruud Welles voor de 5 jaren bij ons gilde waarna de beide heren van hun zilver en sjerpen ontdaan werden.

deelnemers

Na de ereschoten streden 8 gildebroeders, onder deskundig toezicht van wapenmeesters Roel en Ed, om de titel. Er werd erg goed geschoten met nauwelijks missers en nadat van de vogel alleen nog maar de romp over was,  begon de spanning te stijgen.

schot
Nadat de vogel enkele keren rondom zijn as was geschoten, lukte het Bert Steenwinckel om het laatste stuk naar beneden te halen en kon de kersverse koning de felicitaties in ontvangst nemen.bert frank

Koningsknecht Frank Wijnhoven en koning Bert Steenwinckel

Als eerste benoemde de nieuwe koning Frank Wijnhoven tot koningsknecht. Vervolgens werd de terugweg naar ons clublokaal onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie, Tamboerkorps en het St. Petrus en Paulusgilde ingezet.

In de  tuin van café Rayer werd het koningsbier aangetapt en werd het met de muzikale omlijsting van L.A. Selection een gezellige dag.

 

Bastianusdinsdag 21 januari 2020

In ons bomvol clublokaal vond om 22.00 uur de verkoop plaats van de  sergeantsplaats.
Nadat voorzitter Peter van 't Hof de voorwaarden voor deze functie bekend had gemaakt kon er geboden worden. Er was tot nu toe 1300 liter geboden. 

plaats1

De gildebroeders waren massaal toegestroomd

plaats2De voorzitter maakt de voorwaarden bekend

 

Tot de 2250 liter werd er nog geboden door 5 leden. Daarna ging de strijd verder tussen Eric van Schijndel en Jan Derks. Het ging verder met hoeveelheden van 50 liter totdat de 3000 liter werden bereikt. Hierna haakte ook Eric af en met 3050 liter nam Jan het stokje over van Gerard Coenders.

plaats3

Onze nieuwe sergeant :Jan Derks 

Jan is geen onbekende bij het gilde. Hij was van 2014 tot 2017 koning.

We wensen Jan veel succes met deze functie.

De gildemeesters

plaats4

Ook Koekie is erg blij met zijn opvolger