vlag2

Bastianusdinsdag 21 januari 2020

In ons bomvol clublokaal vond om 22.00 uur de verkoop plaats van de  sergeantsplaats.
Nadat voorzitter Peter van 't Hof de voorwaarden voor deze functie bekend had gemaakt kon er geboden worden. Er was tot nu toe 1300 liter geboden. 

plaats1

De gildebroeders waren massaal toegestroomd

plaats2De voorzitter maakt de voorwaarden bekend

 

Tot de 2250 werd er nog geboden door 5 leden. Daarna ging de strijd verder tussen Eric van Schijndel en Jan Derks. Het ging verder met hoeveelheden van 50 liter totdat de 3000 liter werden bereikt. Hierna haakte ook Eric af en met 3050 liter nam Jan het stokje over van Gerard Coenders.

plaats3

Onze nieuwe sergeant :Jan Derks 

Jan is geen onbekende bij het gilde. Hij was van 2014 tot 2017 koning.

We wensen Jan een veel succes met deze functie.

De gildemeesters

plaats4

Ook Koekie is erg blij met zijn opvolger

Tijdens onze traditionele officiersvergadering, de zaterdag voor Bastianus, was het voor onze sergeant Gerard Coenders zijn laatste vergadering bij het officierskorps. Koekie, zoals we hem beter kennen, heeft ervoor gekozen de grote oversteek te maken naar Broekhuizenvorst en zal daarom zijn functie moeten neerleggen. Voorzitter Peter van 't Hof vertelde dat Gerard altijd wel zorgde voor de nodige humor binnen de gelederen. Hij bedankte hem voor zijn inzet en reikte hem een herinnerings-oorkonde uit. 

oorkonde

De nieuwe Vôrsternaer zal de Bastianus echter niet de rug toekeren en we zullen hem nog evengoed in Arcen, al dan niet vergezeld van zijn mede-parochianen kunnen begroeten.

De vacante officiersplaats zal voor het eerst ingezet worden op Bastianus-maandag na de Gildemis in ons clublokaal.

Afslag dinsdag 21 januari 22.00 uur