vlag2

Op zondag 11 september werd, 2 jaar later dan gepland, weer ons traditionele vogelschieten gehouden.
Dankzij de inspanningen van het St. Petrus en Paulusgilde lag het schietterrein er weer keurig bij en rond 14.45 hing de prachtige vogel, zoals altijd weer gemaakt door onze gildebroeder Paul Troost, in de top.
Allereerst bedankte voorzitter Peter van 't Hof koning Micha Peute en knecht Ruud Welles voor de 5 jaren bij ons gilde waarna de beide heren van hun zilver en sjerpen ontdaan werden.

deelnemers

Na de ereschoten streden 8 gildebroeders, onder deskundig toezicht van wapenmeesters Roel en Ed, om de titel. Er werd erg goed geschoten met nauwelijks missers en nadat van de vogel alleen nog maar de romp over was,  begon de spanning te stijgen.

schot
Nadat de vogel enkele keren rondom zijn as was geschoten, lukte het Bert Steenwinckel om het laatste stuk naar beneden te halen en kon de kersverse koning de felicitaties in ontvangst nemen.bert frank

Koningsknecht Frank Wijnhoven en koning Bert Steenwinckel

Als eerste benoemde de nieuwe koning Frank Wijnhoven tot koningsknecht. Vervolgens werd de terugweg naar ons clublokaal onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie, Tamboerkorps en het St. Petrus en Paulusgilde ingezet.

In de  tuin van café Rayer werd het koningsbier aangetapt en werd het met de muzikale omlijsting van L.A. Selection een gezellige dag.

 

Contact

hoed sjerp